• Posted byDierenkliniek Rijen
  • september 7, 2018
Posted in Uncategorized

Dutch Replay, een succesverhaal van een puppy met een hartprobleem

Op 5 maart 2016 werd ons Sheltie nestje geboren. Na akkoord van de Nederlandse Sheltie Vereniging over de combinatie van vader en moeder hebben wij de sprong in het diepe genomen, en kwamen er 3 mooie Sheltie meisjes op de wereld. De eerste 6 weken leek alles goed te gaan. Na 6 weken viel onze droom in duigen toen er een hartruis werd geconstateerd bij 2 van de 3 pupjes.

Gelijk een afspraak gemaakt voor een hart echo maar we geloofden eigenlijk niet echt dat er iets aan de hand zou zijn. Niets bleek helaas minder waar. Na 4 dagen kreeg het kleinste teefje het zwaar en op zaterdag avond zaten wij bij een spoedkliniek in het Westen van het land en bleek het helemaal mis met haar. Zondag ging het nog slechter en konden zij niets meer voor haar doen en moesten wij haar laten gaan zo was het advies. Onze pup bleek een PDA te hebben (een hartaandoening waarbij er een verbinding is tussen lichaamsslagader en longslagader, deze verbinding hoort na de geboorte direct te sluiten). Niet tevreden over waar wij terecht waren gekomen met ons doodzieke pupje zijn wij via via terecht gekomen bij Dierenkliniek Rijen om daar de andere 2 teefjes te laten testen,

Edana bleek helemaal oké, binnen 5 minuten stond ze weer buiten: wat een opluchting, Toen mocht Re-Play naar binnen, en na een lang onderzoek vloeiden de tranen over mijn wangen. Het bleek inderdaad een PDA en ze moest dezelfde week nog geopereerd worden. Ik zag mijn grootste droom, om later met RePlay te kunnen gaan sporten, vervliegen. Geen probleem, zei de cardioloog echter, na haar operatie kan ze weer alles en zal ze zo gezond zijn als een vis. Al huilend ben ik akkoord gegaan.

Donderdag mocht ik haar brengen, 9 weekjes oud, net 2 kilo schoon aan de haak. Liefde vol werden wij ontvangen. Jeroen Sterenborg bracht haar met zijn team onder narcose. En dat ging niet gemakkelijk, een hondje van net 2 kilo. Ik ben weg gegaan, kom het niet aanzien.Ik liet haar achter voor de zware operatie.

Via facebook had iemand mij een slaapplaats aangeboden in haar stacaravan vlak in de buurt, ik wilde niet naar huis. Rond half 5 belde de kliniek, alles was goed gegaan maar ze moest nog bijkomen van de zware operatie. “s Nachts mocht ze mee naar huis met de assistente hoe mooi is dat!

Ze was er nog niet, maar alles zag er goed uit! ’s Morgens mocht ik haar ophalen, mijn kleine meisje, zo stoer als ze was maar zo beroerd. 2 weken totale benchrust en niet in contact met andere honden. Terug kijkend lijkt het al weer lang geleden maar de dagen kropen voorbij. Zware medicatie, maar zachtjes aan knapte ze op. Na zo’n 10 dagen op controle, bleek alles goed. Na nog een controle na ½ & 1 jaar bleek alles top met haar!

Nu is ze ruim 18 maanden en wat een kanjer is het (zie foto)! Ze heeft inmiddels haar eerste agility wedstrijden gelopen en ze gaat haar vader vast achterna die binnenkort weer voor de 3e keer op het wereld kampioenschap Agility mag lopen.

Dierenkliniek Rijen heeft dit allemaal mogelijk gemaakt!!! Super super dank jullie wel !
Trotse baasjes van Replay Dutch

Het laatste nieuws